Ідея як прикрасити будинок до Великодня своїми руками

Наближається світле свято Воскресіння Христового. До Великодня не тільки фарбують яйця і печуть паски, а й також прикрашають своє житло.

Для створення великодніх декорацій знадобляться порожні яєчні шкарлупки. Почніть їх збирати заздалегідь. Коли готуєте щось з яєць, що не розбивайте шкаралупу, а зробіть з двох сторін яйця проколи за допомогою голки, причому, одна дірочка повинна бути більше. Пошкодьте голкою всередині яйця, щоб перемішати білок з жовтком. З силою дуйте в меншу дірочку, тримаючи при цьому яйце над мискою. Коли вміст яйця вилиться, промийте шкаралупу зсередини водою і добре просушіть. Такі шкарлупки можна розфарбовувати акриловими фарбами, гуашшю, маркерами, клеїти на них наклейки, паєтки , намистинки , тасьму і стрічки .

Якщо через шкаралупу протягнути нитку або тонку стрічку, то можна прикрасити яйцями кімнатні рослини, як ялинковими іграшками. А можна зробити з яйця маленьку вазочку для квітів. У цьому випадку потрібно один отвір зробити більший, наповнити шкаралупу вологою землею або піском і поставити в таку вазочку невеликі квіти на коротких стеблинках . В якості пасхального букетика відмінно підійдуть весняні первоцвіти .

Традиційно, до Великодня готують весняний садок, який влаштовують у глибокому підносі або плоскому ящику. У цьому посуді пророщують зерна злакових. Робити це потрібно за кілька днів до свята. На що вийшов килимок із зеленої трави укладають фарбовані яйця. Такий садок з пророщеної зелені є символом відроджується природи.

Ще одне традиційне пасхальне прикраса - це пасхальне дерево. Гілочки верби прикрашаються іграшками на пасхальну тематику, а навколо вази з такими гілками можна розкласти фарбовані яйця в красивих підставочках .

Така прикраса стане відмінною декорацією до багатого великоднього столу .


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua