Як вибрати форму для паски
Яка ж Пасха без пасок ? Рецептів цього чудового великоднього пирога у кожної господині, напевно, знайдеться безліч . Але крім рецепта приготування паски, ще дуже важливо підібрати для нього відповідну форму.
Найпростіший шлях приготування паски - це приготувати його в хлібопічці. Адже для цього достатньо лише закласти всі потрібні інгредієнти і виставити відповідну програму. І вже через пару годин ви отримаєте просто відмінну смачну паску.
Але якщо ви все ж таки віддаєте перевагу місити тісто руками і випікати паски в духовці, то вам потрібно підібрати для них відповідні форми.
Для пасок можна використовувати хвилясті форми для кексів. Можна взяти форму з отвором посередині. А якщо ви печете паску в подарунок, то вибирайте роз'ємну форму. Тоді ви зможете відвезти паску в гості прямо у формі, і вона не помнеться і не деформується в дорозі.
Важливий і матеріал, з якого форма виготовлена. Якщо у вас чавунні формочки, то ви можете не переживати, що паску підгорить. Чавун рівномірно розподіляє тепло по всій поверхні. Але і нагрівається чавунний посуд досить довго, тобто часу на випічку у вас піде більше.
Зручно користуватися скляною формою для випічки. У такій формі легко можна побачити , чи готова паска, як зверху, так і знизу , і всередині. Такі форми виглядають дуже красиво і естетично, тому і паски можна поставити на стіл прямо в них.
Непогані результати дають і форми з нержавіючої сталі. Але тут потрібно звертати на якість матеріалу, тому що дешеві форми при нагріванні можуть деформуватися і зіпсувати вид паски. А в занадто тонкій металевій формі паска може взагалі підгоріти .
Дуже естетичний вигляд у керамічної форми. З неї до того ж дуже зручно виймати випічку. Але кераміка дуже тендітна, а якщо на ній з'являться тріщини або відколи, то використовувати цю форму вже буде неможливо.
© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024
www.v24.com.ua