Легенда про День матері

День матері - одине з найбільш зворушливих і ніжних свят. Дивно, але відзначає його кожна країна по своєму, наприклад Білорусь - 14 жовтня, Грузія - 3 березня, в Росії в другу неділю листопада, а у всіх інших державах - в третю неділю травня.

На відміну від Восьмого березня, вітають в цей день тільки матерів і тих жінок, які вагітні. У дні матері є свої давні традиції, так прийнято носити на одязі гвоздику. Якщо квітка яскравий - то знак повага до матері, якщо гвоздика біла - то це символ про покійну маму.

У цього свята є красива легенда , згідно , якої зародився він у Німеччині . При служінні в одному з католицьких храмів увійшла жінка з величезним букетів квітів, одні стверджують, що це були троянди, другі , що гвоздики. Коли богослужіння закінчилося, жінка вийшла до кафедри і звернулася до всіх, хто сидів , вона пояснила , що кілька років тому саме в цей день померла її мама і тепер вона хоче вшанувати її пам'ять . Для цього прихожанка роздала всім сидячим в залі матерям по одній квітці . Відтоді День матері і став відзначатися саме у другу неділю травня, напевно тому його головним символом зараз і являеться квітка .


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua