Особливості дня матері

Кожна жінка мріє стати матір'ю, хтось приховує це бажання навіть сам від себе, а хтось ставитися до нього, як до чогось абсолютно природному і дуже бажаному. Роль матері дуже велика для дитини, причому як у фізіологічному, так і матеріальному плані.

Свято День матері святкується в усіх країнах світу, правда в різні числа. У Європі - це третю неділю травня, в Китаї - це 8 березня, в деяких країнах СНД - початок листопада.

Природно, що у кожної країни є свої традиції святкування цього дня. Так, наприклад, в Європі день матері неможливо уявити без святкового сніданку, який діти готують для своєї матусі. Символ даного свята - це червона троянда і маленьке сердечко.

У країнах Африки є інший дуже цікавий звичай. Якщо у дочки народжується дитина, то її рідна мати дарує їй ляльку, яку вона повинна зберегти для наступного малюка.

У кожного народу є спільна традиція - в цей день вітають всіх матерів і тих дівчат, які чекають дитину. Матерям обов'язково дарують подарунки і намагаються виконати всі їхні бажання, включаючи навіть найзаповітніші. Заведено, що подарунки дарувати повинні саме діти.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua