Пасхальні декорації з яєчної шкаралупи

Великодні приготування в самому розпалі! Шукаєте більше ідей для поробок та декору на Великдень? Ми пропонуємо вам цікаві ідеї нескладних поробок з яєчної шкаралупи, які ви зможете зробити як самі, так і з дітлахами. З їх допомогою ви зможете як прикрасити свій будинок до Великого Великодня, так і порадувати гостей за святковим столом.

Маленькі дайвери з яєчної шкаралупи
З яєчної шкаралупи можна зробити таких от прикольних дайверів (або аквалангістів). Для цього вам потрібно видути яйце з шкаралупи, промити її, обсушити. Потім пофарбуйте шкаралупу в звичайному барвнику для яєць або навіть фломастером, трохи менше, ніж до середини (з тупого кінця). З чорної тканини, яка не вимагає обробки по краях (фетру, наприклад), виріжте і приклейте ласти.
Зверху (на третину від гострого кінця) надіньте маленькі резиночки і приклейте до них кришки від мінеральної води, намалюйте на них оченята. Якщо на кришці є напис, його можна заклеїти білим кружечком картону. Обрізавши звичайну пластмасову трубочку для коктейлів до потрібних розмірів, приклейте її збоку від кришечки. Маленький дайвер готовий! Готових дайверів можна просто розставити по будинку або опустити в широку вазу чи графин з водою - буде виглядати дуже оригінально.

Великодні яйця, декоровані нитками
Для їх виготовлення вам знадобиться прозорий клей і нитки для в'язання гачком або пряжа. Можна взяти меланжеві нитки, тоді яєчко буде строкатим або скомбінувати різнокольорові нитки, тоді ви отримаєте яскраве яєчко в смужку.
Підготувавши яєчну шкаралупу, на кінчик її нанесіть крапельку клею і прикріпіть акуратно край нитки. Потім, поступово наносите клей і намотуйте нитку по колу, щільно притискаючи кожен наступний її шар до попереднього. Такі яйця стануть прекрасною пасхальною прикрасою, яку можна використовувати не один рік. Їх можна розвісити на карнизах, розкласти по підвіконнях або поставити у блюді на святковий стіл.

Великодні яйця з передбаченнями
Для гостей на Великдень можна зробити такі от яйця з передбаченнями чи побажаннями на прийдешній рік. Для цього видуйте яйце з шкаралупи, проробивши в ньому дві дірочки на різних кінцях. Одну з дірочок зробіть трохи більше - так і яйце легше буде видути, і просунути в нього листочок з написом.
Окрасьте шкаралупу звичайним барвником для яєць, попередньо наклеївши на неї круглі наклеечки. Таким чином, у вас вийдуть гарні великодні яйця в горошок, які сподобаються кожному одержувачу. На тонкій смужці паперу напишіть побажання або пророкування, щільно її скрутіть і помістіть в яєчну шкаралупу через велику дірочку. Великодні яйця з передбаченнями можна подарувати рідним і близьким людям, а можна покласти на стіл кожному гостю, і відкрити їх перед тим, як почнете святкову трапезу.
За матеріалами: Мама тато


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua