Цікаві ігри та конкурси для дитячого свята

Дитяче свято для малюка - це радісна, довгоочікувана і чарівна подія. А от для батьків - привід розщедритися, сушити собі голову тим, щоб доставити своїй дитині море задоволення, захоплення і масу приємних вражень!
Звичайно, якщо є гроші, можна замовити в студії дитячих свят тематичний день народження і особливо не переживати з цього приводу. А можна і все зробити самому, якщо є гостре бажання подарувати до дня народження незабутній сюрприз, і цей день зробити чарівно-казковим і не забутнім!
Запрошення на дитяче свято
Створіть запрошення разом з дитиною. Це можуть бути листівки із зображенням мультяшних чи казкових героїв. Дитина може створити запрошення і самостійно. Скориставшись комп'ютером, можна оригінально намалювати і оформити запрошення, для кожного гостя зробити окремий конвертик. Пишіть точну адресу і час проведення торжества.
Оформлення будинку
Діти дуже люблять свята, ігри та конкурси. Тому на цьому і варто зробити головний акцент. Звичайно, потрібно і стіл накрити, і діток погодувати, але варто придумати всілякі конкурси. Придумайте невеликий фуршет, з барвистими тарілочками і стаканчиками. Нехай будуть на столі фрукти і солодощі, смачний домашній торт і фруктові або молочні коктейлі з трубочками.
Ваш будинок повинен бути прикрашений кульками, стрічками, різною святкової декорацією. Бажано, щоб вхідні двері або ворота (у кого приватний будинок) також були прикрашені кульками.
Якщо у вас тематичне свято, варто попередьте всіх запрошених про це, адже у вас напевно передбачений спеціальний дрес-код. Якщо ви придумали тему піратів, значить, діти можуть одягтися в тільняшки або інший незвичайний одяг. Ви - головний пірат, який повинен розважати дітей і придумувати конкурси. Якщо у вас проста вечірка, тоді конкурси та ігри можуть бути на різноманітні теми.
Ігри та конкурси для дітей
Це найцікавіша і найвеселіша частина заходу. Кожна дитина цього буде чекати з нетерпінням.
Обери подарунок
Натягується заздалегідь мотузка через всю кімнату. На цю мотузочку вішаються загорнуті подарунки. Дитині зав'язують хусткою очі, розкручують її, і вона повинна навпомацки знайти подарунок і зрізати його ножицями. Якщо дітки маленькі, то кращий варіант - це риболовля. Тобто свій подарунок потрібно виловити вудкою. На магнітних рибок можна приклеїти папірець, на якому написано назву подарунка, і вручити його дитині.
Важка рима
Потрібно придумати до певного загаданого слова риму. Наприклад, у казці Носова «Незнайко» герой казки ніяк не міг придумати риму до слова «пакля», а так хотілося бути поетом! Спробуйте запропонувати це слово гостям.
Як їсть слон?
Люди знають, як правильно і акуратно слід їсти, а тварини - ні. У цій грі потрібно продемонструвати, як їдять тварини. Діти повинні зобразити слона, жирафа, удава, подумати, яку їжу вони вживають і як їдять.
Хто швидше?
Цю гру можна видозмінювати, доповнювати й удосконалювати. Наприклад, гра може полягати в тому, хто швидше збере пазл, або хто швидше складе з паличок будиночок, або намалює боксера.
Незавершений малюнок
Дітям дають аркуші паперу, на яких намальований круг або дві лінії. Завдання дитини - пофантазувати і придумати, як закінчити цей малюнок, додавши до нього щось своє.
Танець маленьких звірят
Всім давно відомий «Танець маленьких каченят». Під веселу пісеньку можна підспівувати і підтанцьовувати. А можна придумати і свій танець будь-якої тварини: поросят, щенят, кошенят або бегемотів.
Загадки
Діти люблять відгадувати і загадувати загадки. А якщо за відгадки можна отримати приз - це ще цікавіше. Загадки можна взяти як сучасні, так і класичні. Знайти їх можна в книзі загадок або в Інтернеті.
Взагалі, за кожен конкурс дитина повинна отримати приз: цукерочку, медальку, іграшку або значок. Медалі можуть бути різними, яскравими і барвистими. Намалювати їх можна самому, а можна і роздрукувати на кольоровому принтері. Там повинні бути різні написи: Найспритніший, Найсміливіший, Найкмітливіший, НАйпридумкуватіший, Найтихіший.
І не забувайте протягом усього дитячого свята робити веселі фотографії. Після завершення свята роздрукуйте яскраві фото з дитячої вечірки на принтері Epson Stylus Photo rx615, вклейте їх у свій фотоальбом і роздайте гостям на пам'ять!
Способи відзначити сімейне свято можуть бути самими різними. Створюйте самі своє свято і дбайливо зберігайте ці спогади! Адже дитина дуже швидко виросте, а подорослішавши, вона з радістю буде пам'ятати кожен свій день народження, і захоче дотримуватися цієї традиції і в своїй родині.
За матеріалами: Мама тато


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua