Що дарувати на Великдень?

Не виникає питань, що в числі подарунків обов'язково повинно бути щось символічне - оздоблене яйце, пасхальний кролик у вигляді іграшки, можливо, які-небудь більш релігійні подарунки. Великодні яйця даруються один одному за давньою традицією, і обов'язково процес дарування супроводжується урочисто фразою - «Христос воскрес». Християни вважають за краще на Великдень обмінюватися фарбованими яйцями, а ось протестанти і католики воліють чарівну кролицю. У сім'ях, де проповідується така релігія, вірять у те, що під час Великодня чарівна кролиця розносить по домівках добрих і вихованих дітей фарбовані яйця до свята. Легенда про кролиці вперше з'явилася в Німеччині в п'ятнадцятому столітті, а потім вже з німецькими переселенцями почала гуляти по світу.

У нас теж не обходять увагою пасхального кролика. Все частіше напередодні Великодня на прилавках магазинів з'являються іграшки та солодощі у вигляді зайчиків і кроликів, які так подобаються дітям.Можна подарувати повітряна кулька у вигляді кролика або шоколадну фігурку, адже майже всі діти люблять шоколад.

Однак, на світле свято Великодня можна порадувати подарунками не тільки своїх дітей, а й близьких людей, для цього потрібно просто озирнутися навколо. Всі речі, які так чи інакше нагадують за формою яйце, чудово підійдуть як подарунок на Великдень. У їх число можуть входити різноманітні шкатулочки, можливо брелоки, прикрашені емаллю і стразами. Можна спробувати пошукати настільний годинник у вигляді яйця, або ж запальничку з символікою зайця. До речі, необов'язково робити серйозні і статусні подарунки, оскільки улюблений чоловік навряд чи буде проти, якщо ви йому подаруєте ручку, на ковпачку якої буде мордочка кролика, а подруга може зрадіти красивою статуетці у вигляді кролика, або смішного фартуху з зображенням фарбованих яєць і курочок.Гарним і смішним подарунком можуть виявитися тапочки із зображеною на них мордочкою кролика.

Напередодні Великодня продається багато декоративних кошичків для кухні, які сплетені у формі курочки, крім того продаються сільнички у формі яйця або кролика, спеціальні підставочні страви, на які в центр ставиться пасочки, а навколо неї в спеціальні жолобки складаються фарбовані яйця.Будь-який подарунок, у якому є натяк на який-небудь із символів Великодня, буде доречний в це свято, головне, щоб він дарувався з гарним настроєм і добрим серцем.
За матеріалами: myhelper


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua