Як привітати колегу на роботі?

Вітати колегу потрібно так, щоб святковий день зробити несхожим на інші. Приймати привітання хочеться не потайки і не у вигляді скоромовки, зустрічаючись в коридорі протягом робочого дня. Якщо це можливо, слід обговорити з начальством це питання. Самий «безпечний» варіант — привітання співробітника під час обідньої перерви.
В цьому випадку вам гарантована відсутність докорів з приводу використання робочого часу, і разом з цим ви не ризикуєте потрапити в ситуацію, коли іменинник або ювіляр вже відпросився раніше з роботи, щоб встигнути прийняти поздоровлення в родинному колі. Буває, звичайно, що в колективі дружать сім’ями, але украй рідко трапляється так, що увесь колектив запрошується на сімейні урочистості.
Тому домашнє свято — це одне, а привітання колег, начальства і підлеглих — це зовсім інше. Якщо начальник вважає святкування в колективі обов’язковим, то слід організувати це так, щоб не відривати людину від поздоровлень близьких у сімейному колі.
Отже, можливі два варіанти — привітання під час обідньої перерви і окреме, спеціально організоване свято. Проте це не означає, що до обіду день повинен проходити як завжди. З самого початку робочого дня треба створити святкову атмосферу і підготувати усіх до кульмінації, тобто безпосередньо до поздоровлення. Робоче місце винуватця свята можна прикрасити: квітами; плакатом; листівками.
Нехай ваш товариш по службі отримає привітання перед початком робочого дня. Поздоровлення можна знайти готове або написати (вигадати, скласти) самим. Усні поздоровлення обов’язкові. В цей же час є можливість оголосити, що вручення подарунків і чаювання відбудеться під час обіду. Це прекрасний момент для іменинника, який також, можливо, готувався прийняти ці поздоровлення і приготував гостинці для товаришів по службі. Якщо винуватець свята має намір влаштувати окремий банкет після роботи, він також може оголосити про це в такий момент. Це найбільш простий і зручний для всіх сценарій. Набагато складніше і не завжди зручно впродовж робочого дня вигадувати момент для запрошення. Хтось може мати інші заплановані справи на обідню перерву або вечір після роботи, і запрошення перед початком робочого дня дає можливість переглянути свої плани.
За матеріалами: korporativus


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua