Feedback

Із святом Святої Покрови

14 жовтня за новим стилем – свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови. “Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем”. Це найбільше свято у жовтні - Покрова Пресвятої Богородиці. Культ Богоматері як покровительки нашого народу існує від княжих часів.

Марія була земною жінкою, яку вподобав Господь за матір свого сина, щоб у людській подобі він ніс праведне Боже слово до людей. Саме тому люди, прохаючи в Бога помочі, завжди зверталися до своєї заступниці, вважали, що вона, переживши мученицьку смерть сина, не допустить на землі неправди й насильства.

Ми знаємо, що особливо шанували Покрову і запорізькі козаки. На честь Покрови вони будували храми, на цей день збирали свої ради. У середньовіччі козаки були справжніми лицарями та заступниками нашого народу. Вони пронесли через сторіччя національну самоідентичність, продовжили державницьку традицію. Тому природно, що на свято Покрови припадає і День українського козацтва.

Тож в цей світлий святковий день бажаю усім родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і пориву!
Зі святом Вас!



Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт

Ми в соціальних мережах