Feedback

Привітання працівникам Українського кіно

Дорогі друзі!


Щиросердно вітаю усіх, хто творить, любить і вболіває за вітчизняний кінематограф, зі святом - Днем українського кіно.

Ми можемо пишатися тим, що українські митці впродовж минулого століття створили власну яскраву кіношколу, яка достойно збагатила світове кіно. В пам’яті людей назавжди залишаться імена Олександра Довженка та Івана Кавалерідзе, Сергія Параджанова та Леоніда Бикова, Леоніда Осики та Івана Миколайчука, багатьох їхніх талановитих творчих послідовників. І сьогодні наші молоді кінематографісти здобувають заслужені відзнаки на міжнародних кінофестивалях, в тому числі Канському.

В той же час усі ці завоювання і досягнення, на жаль, не знімають довготривалих дискусій про кризу сучасного українського кіно. Проблема, хоча і занадто драматизована, дійсно є, і її потрібно якнайшвидше розв’язувати. А для цього необхідна, насамперед, політична воля і щира державна підтримка, в тому числі і на законодавчому рівні. Тільки тоді будуть зніматись справжні українські стрічки високого ґатунку, глибокого змісту та естетичного наповнення - талановиті, високохудожні, створені на монолітній духовній основі вічних людських цінностей, які б завоювали широку власну і міжнародну кіноаудиторію.

Отже, всі ми разом, на державному рівні та з меценатською допомогою мусимо шукати вихід із цього складного, але не безнадійного становища, аби вітчизняна кіногалузь гідно відповідала великому довженківському заповіту: "Мистецтво існує не для паплюження людини, а для її порятунку і підтримки за важких обставин".

В цей святковий день щиро бажаю усім кіномитцям та прихильникам українського кіно міцного здоров’я, добра і щастя, творчого неспокою і великої наснаги у змаганні за увагу та любов глядача.



Професійні

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт

Ми в соціальних мережах