Feedback

Мистецтво говорити тости

26.04.2013 9236

Якщо ж Ви по своєму характеру людина боязка, то висловлювання тостів для Вас є справжньою проблемою, яку необхідно вирішувати комплексно.

У цьому Вам допоможуть декілька простих правил. Постарайтеся їх запам'ятати і тоді Вам будуть не страшні будь-які гуляння, з ними Ви ніколи не втрапите в незручне положення.

1. Постарайтеся зробити тост лаконічним, але в той самий час ємним, якщо у Вас немає упевненості, що присутні з нетерпінням чекали саме Вашого тосту і готові слухати тост до безкінечності. Не розтягуйте, стислість – сестра таланту!

2. Запам'ятаєте, що говорити треба виразно і емоційно, прагнучи дивитися в очі людям, для яких Ви висловлюєте тост, або постарайтеся подивитися в очі, по черзі, всім присутнім, якщо тост висловлюється для всіх.

3. Якщо Вам пощастило висловлювати тост першому (-ій), то краще всього почати його з таких слів: «Дорогі друзі (колеги, товариші), в цю хвилину ми всі зібралися за цим столом, щоб відзначити чудову подію…»

4. Коли Ви висловлюєте тост, то не обов'язково вставати, це стосується в першу чергу тих людей, які дуже бояться потрапити в центр уваги під час публічних виступів, найголовніше в цій ситуації, щоб навіть сидячи Вам було видно всіх присутніх, а їм було видно і чутно Вас.

5. Постарайтеся зробити тост добрим, веселим, енергійним, не потрібно зачіпати своїми словами чиєсь самолюбство.

6. Уникайте банальних, всім відомих, тостів, анекдотів з бородою, віршів, у будь-якому випадку, краще всього сказати тост щиро, своїми словами. Присутні оцінять такий вчинок набагато вище ніж будь-які вірші.

7. Постарайтеся спочатку тосту заінтригувати слухачів, привернути їх увагу, почавши його з цікавої історії, притчі, маловідомого, але цікавого факту, дотепного свіжого анекдоту або афоризму. Закінчувати тост треба позитивно, щоб у людей зберігався гарний настрій і не згасало бажання святкувати.

8. Постарайтеся вдома підготувати декілька гарних тостів, краще всього їх придумати самому, але не піддайтеся спокусі висловити їх під час гуляння, якщо вони є далекими від теми заходу.

Для того, щоб зменшити хвилювання, перш ніж висловлювати тост, кілька разів глибоко вдихніть і видихніть. Постарайтеся відвернутися від ситуації, перемкнути свою увагу на що-небудь інше, не лякайтеся, навколо Вас люди, готові слухати і приймуть практично все, що Ви їм скажете. У цій ситуації буде досить просто виразити своє позитивне відношення і висловити добрі побажання.

Не надумайте примушувати себе просити. Якщо Ви взяли слово, то прагніть не переборщити з великою кількістю слів, від Вас ніхто не вимагає стати зіркою вечора. Вам дали можливість вимовити тост під час гуляння, це можна порівняти тільки з тим, що Ви оголосите одну зупинку на маршруті свята. Постарайтеся гідно справитися з цим завданням, тоді Вам обов'язково дадуть слово ще раз.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Тости з ювілеєм 2024, в якому знаходиться 139 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: vitayu.if.ua





Цікаві статті

  • Мистецтво говорити тости

    Мистецтво говорити тости

    Якщо ж Ви по своєму характеру людина боязка, то висловлювання тостів для Вас є справжньою проблемою, яку необхідно вирішувати комплексно... У цьому Вам допоможуть декілька простих правил. Постарайтеся їх запам'ятати і тоді Вам будуть не страшні будь-які гуляння, з ними Ви ... 9234

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт