Feedback

Вербна неділя: якого числа і все про свято

30.03.2017 1762

Вербну неділю ще називають Входом Господнім до Єрусалиму. Це свято, згідно зі Священним Писанням, відзначається з нагоди того, що в цей день Ісус Христос в’їхав до Єрусалиму. Його прибуття дуже широко і святково віталося людьми. Всі, хто зустрічав його в цей день чекали, що Син Господній виправить все, що відбувалося в світі. Зокрема, усуне всю несправедливість і відновить благополуччя, процвітання людей.
Натовп людей зустрів Ісуса. Всі раділи, співали пісні. А також, всі хто зібрався обмахували Ісуса Христа пальмовими гілками. Звідси у нас пішов звичай у Вербну неділю використовувати гілки верби. Ці дерева у нас ототожнюються з пальмами. Так відбувається тому, що верби в нашій країні розквітають одними з перших.
Якщо задуматися, то Вербна неділя не тільки урочисте і світле свято. Цей день також є одним з найсумніших і найтрагічніших в православній вірі. Адже практично всі ті, хто вітав Ісуса у Вербну неділю, вже через кілька днів били його і кидали в нього камінням з криками люті, вимагаючи, щоб його розіп’яли.
Як святкують Вербну неділю?
У суботу перед Вербною неділею в православних церквах проводиться богослужіння. Всі віруючі в цей вечір йдуть на службу з вербними гілками в руках. Служителі церкви кроплять гілки прихожан святою водою. На честь входу в Єрусалим Ісуса, віруючі стоять із запаленими свічками до кінця служіння.
У неділю, на наступний день, прийнято знову приходити до церкви, щоб ще раз освятити вербові гілки. Ті, хто не зміг прийти до церкви в суботу також можуть відвідати службу в Вербну неділю і освятити свої гілочки.
Вважається, що в свято Вербна неділя необхідно перебувати в колі близьких і рідних, бажано в оточенні сім’ї. А також, краще, щоб в це свято ви були в тихій і спокійній обстановці, тому що ще йде Великий піст.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Вербна Неділя 2024, в якому знаходиться 260 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: stb





Цікаві статті

  • Вербна неділя: якого числа і все про свято

    Вербна неділя: якого числа і все про свято

    Вербна неділя 2017 випадає на 9 квітня. Це свято прийнято відзначати в останню неділю перед ... 1758

  • Не я б’ю – лоза б’є!

    Не я б’ю – лоза б’є!

    За християнським трактуванням вербна неділя пов’язана із біблійною історією в’їзду Господа в Єрусалим. Ісуса вітали пальмовими гілками і клали на дорогу, якою Він їхав. Саме тому неділю називають пальмовою. А позаяк пальми у нас ростуть лише у великих вазонах, то більш ... 1810

  • Верба як символ християнства

    Верба як символ християнства

    Зародилася традиція зустрічати благу звістку зеленими гілками збереглася у ... 2527

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт