Feedback

Якого числа Великдень в 2017 році?

07.04.2017 794

Щовесни християни всього світу задаються питанням: якого числа Великдень? У 2017 році світле свято випадає на 16 квітня. Чому ми щороку не знаємо коли Великдень? Як визначається день святкування? На всі ці питання ми відповімо в нашому матеріалі!

Для християн Великдень 2017 вважається найважливішим святом. Адже в цьому дні полягає вся суть християнства. Якщо ви не знаєте, чому щороку дата Великодня змінюється, то відповідь проста – це церковне свято вважається перехідним.
Також корисно знати, що дата святкування Великодня щороку вираховується за місячно-сонячним календарем. Єдине, що не змінюється з року в рік – це те, що це завжди неділя.
Правила обчислення дня, коли святкувати Великдень було визначено в 3 столітті Олександрійською церквою. Якого числа Великдень 2017 цього року визначалося все по тому ж старому методу:
По-перше, Святими отцями було строго вирішено, що християнський Великдень повинен святкуватися тільки після єврейського.
По-друге, святкувати Світлий день необхідно строго в першу ж неділю після повного місяця.
По-третє, Великдень не може наступати раніше, ніж Весняне рівнодення.
І четвертий принцип – Великдень не може святкуватися пізніше, ніж 25 квітня (8 травня за григоріанським календарем).
Від дати святкування Великодня також залежить і те, коли почнеться Великий піст. У 2017 році він розпочався 27 лютого. Тому що постити треба починати строго за 40 днів до дня святкування Світлого свята Великодень.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з Великоднем(Пасхою) 2024, в якому знаходиться 232 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: stb





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт