Feedback

Дорогоцінне каміння в каблучках

16.03.2017 1383

Як показує практика, це робить прикрасу значно помітнішою і оригінальнішою. Втім, вибір дорогоцінного каменю для обручки може виявитися не таким простим, як здається на перший погляд, адже мінерали по-різному поєднуються з матеріалами, з яких виготовлено каблучку. Крім того, не варто забувати про символічне значення дорогоцінних каменів. Навіть якщо ви ставитеся до таких речей скептично, завжди знайдеться людина, яка помітить в прикрасах несприятливі для молодої сім’ї знаки і не відмовить собі в задоволенні «потішити» вас таким спостереженням. Отже, яке значення вкладають у кожен камінь народні прикмети:
Діамант (він же — огранований алмаз) символізує чистоту і щирість шлюбного союзу. За східним повір’ям цей дорогоцінний камінь наділяє свого володаря щасливою долею і довгим життям, що особливо символічно в день весілля.
Рубін — червоний камінь, який традиційно вважається символом життя і любові. Цілком природно, що саме любов — безмежну, сильну і непохитну, — символізує цей мінерал в обручці. Вважається також, що рубін запалює пристрасть, допомагає вирішувати конфлікти і зцілює від хвороб.
Смарагд — дорогоцінний камінь, що володіє глибоким зеленим кольором і символізує сильні, тривалі почуття, які постійно оновлюються і не згасають з часом. Також смарагду часто приписують здатність захищати свого власника від темних сил.
Сапфір, якщо вірити древнім знанням, приносить в домівку мир та спокій, терпимість один до одного, щастя і багатство. Вважається, що особливо сильний зв’язок цього дорогоцінного каменю з достатком молодої сім’ї.
Аквамарин в обручках допомагає знайти спокій і сімейний затишок, чого так сильно хочеться багатьом жінкам, які укладають шлюб.
Топаз і гранат — символи подружньої вірності, здатності пронести свою любов крізь роки і випробування.
Сердолік — мінерал, який приносить щастя і спокій.
Навпаки, не рекомендується використовувати в обручках чорні або темні камені. Вважається, що вони несуть негативну енергетику, небезпечну для нової сім’ї.
Звичайно, прикмети, пов’язані з символічним значенням каменів, не варто сприймати буквально. Зрештою, сімейне щастя, любов, вірність, спокій залежать від нас самих. Але хто з нас перед весіллям не стає трохи забобонним?
У тому випадку, якщо, незважаючи на всі новопридбані знання про коштовні камені, вам все-таки важко зробити правильний вибір, на допомогу приходять ті ж народні прикмети. Вони підказують нам простий спосіб пошуку «свого» каменю. Для цього достатньо покласти каблучку, прикрашену дорогоцінним мінералом, на долоню правої руки, а ліву — наблизити до каменя, не торкаючись його. Вважається, що підходящий камінь відразу викличе у вас почуття спокою, тепла, спокою. А та коштовність, яка погано поєднується з вашим внутрішнім світом, спровокує відчуття тривоги і небезпеки.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Привітання з весіллям, в якому знаходиться 154 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: zapitay





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт