Feedback

Про що варто подумати перед вибором каблучок?

16.03.2017 792

Традиційно в цій якості виготовлення каблучки використовується червоне золото — дорогоцінний метал з багатовіковою історією. Втім, останнім часом такий вибір не є обов’язковим, адже в ювелірному магазині можна знайти обручки з інших металів і сплавів. Зрештою, все залежить від ціни, на яку розраховують майбутні молодята, і їх естетичних уподобань. Розглянемо основні особливості та переваги різних варіантів:
Червоне золото — дорогоцінний матеріал вищої проби (понад 900). З першого погляду не залишає сумнівів, що перед вами — чисте золото, дороге, престижне і вишукане. До його мінусів варто віднести те, що через мінімальну кількість домішок, матеріал стає занадто пластичним: з часом обручка може деформуватися. Уникнути цього допомагає тільки досить товстий ободок: не менше 2 мм в товщину і 4 мм завширшки.
Жовте золото — це класичний варіант з усіма витікаючими звідси наслідками. Вибір таких прикрас вражає уяву: в будь-якому ювелірному магазині ви знайдете десятки обручок на будь-який смак. Втім, з цих переваг випливає і недолік золота, адже комусь золоті прикраси можуть здатися занадто звичайними і неоригінальними. Варто звернути увагу і на те, що у продажу ви напевно знайдете вироби з жовтого золота двох основних проб: 585 і 750. Більш висока, 750-я проба, має питому вагу на 15% вищу і дорожчу на 40-50%. При цьому візуально метали відрізняються мало, що змушує багатьох покупців задуматися над тим, «навіщо платити більше?».
Рожеве золото — не менш поширений варіант. Незвичайний колір матеріалу досягається завдяки сплаву золота 585 проби з міддю. Ціна таких прикрас трохи нижча, ніж у виробів із золота більш високих проб, а їх відтінок може краще гармоніювати з іншими коштовностями в жіночій колекції.
Платина — дорогий і престижний матеріал сіро-сталевого кольору. Кільце з цього металу може обійтися в круглу суму (майже в 2 рази дорожче, ніж золото), але, на жаль, це мало хто оцінить, адже з боку платинова прикраса може нагадувати срібну або навіть алюмінієву. Такі вироби зазвичай виготовляються на замовлення і можуть бути кращим вибором для тих, хто не обмежений у бюджеті і полюбляє ексклюзивні рішення. Крім того, платина повністю інертна хімічно і відрізняється винятковою тугоплавкістю, що робить обручку максимально довговічною і стійкою до пошкоджень.
Біле золото — цікава альтернатива для тих, хто полюбляє срібні прикраси. Кільце зі сплаву золота з паладієм відмінно поєднується з сріблом і багатьма іншими металами, а його ціна наближена до більш звичного червоного золота. Єдиний можливий мінус білого золота — це, знову ж таки, ілюзія того, що кільце виготовлено із «звичайних», неблагородних металів, а значить — недостатньо престижне і дороге. Втім, орієнтуватися на критерій «хто що подумає» — невдячне заняття, так що біле золото користується все більшим успіхом у ювелірів і молодят через свій вишуканий зовнішній вигляд і практичність.
Срібло — економічний варіант для тих, хто не вважає за потрібне витрачатися на дорогі прикраси. Використовується не так вже часто для виготовлення обручок ще й тому, що срібні вироби відносно легко деформуються і потребують регулярного чищення. В іншому випадку вони темніють і втрачають свою привабливість.

Пропонуємо Вам переглянути розділ 💍Привітання з весіллям, в якому знаходиться 154 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: zapitay





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт