Feedback

Як відсвяткувати день народження фірми

13.03.2017 1533

День народження компанії краще прив’язати до певної дати. Добре, якщо він випадає на останній місяць зими, весну або осінь, тому що саме цьому періоди властивий пік ділової активності. Це правило не слід застосовувати беззастережно.
Так, фірми із сезонними продажами (наприклад, турагентства) повинні підлаштовуватися під свій пік продажів або ж початок сезону. Якщо вас не влаштовує дата реєстрації підприємства, то для дня народження можна вибрати день отримання ліцензії, відкриття першого офісу, запуску виробництва, випуску товару і т. д.
Розтягнутість у часі
День народження фірми можна відсвяткувати за один день, але краще розтягнути урочистості мінімум на тиждень, а якщо це ювілей фірми, то святкувати його варто весь рік. Тому що річниця з дня заснування фірми — прекрасний привід для активізації (початку) рекламної кампанії, різних акцій та ініціатив, прямо або побічно спрямованих на підвищення продажів.
Спектр учасників
До святкування дня народження фірми необхідно залучити не лише співробітників компанії, а й ділових партнерів і клієнтів. Однак бажано не об’єднувати їх в загальному котлі, а розділити, оскільки відносно кожної групи керівництво компанії-іменинниці переслідуватиме свої цілі. Хоча можна об’єднати застілля для співробітників (наприклад, топ-менеджерів) і важливих ділових партнерів для налагодження тісніших ділових зв’язків.
Для кожної групи учасників має бути складений свій план їх участі в корпоративному святі.
Цілі свята
При грамотній і чітко продуманій стратегії завдяки святкування дня народження фірми можна досягти декількох цілей:
— збільшити обсяги продажів і, відповідно, прибуток компанії;
— укріпити позитивний імідж фірми (засвідчити перед партнерами і клієнтами успішність її діяльності; заохотити співробітників працювати краще);
— розповсюдити інформацію про компанію серед осіб, які ще не знайомі з її продукцією, але можуть стати її клієнтами;
— згуртувати колектив, додати ще один елемент до корпоративних традицій.
Заходи, які варто запланувати в межах дня народження компанії
Дарування фірмових сувенірів (ручок, футболок, календариків, бейсболок, кухлів, килимків для мишок, коробок цукерок в ексклюзивній упаковці та ін. з логотипами компанії). Якщо сувеніри готують для важливих партнерів, то має сенс нанести на них символіку не лише вашої фірми, а й партнерської.
Розсилка вітальних листівок і листів партнерам і клієнтам. Можливі варіанти — листи з подякою або новинами про акції компанії з нагоди свята.
Рекламна компанія — оголошення в пресі, реклама на вулиці і в транспорті. В рекламних текстах обов’язково мають бути вказівки на вік вашої фірми і її внесок у діяльність на благо суспільства. Наприклад: «1 млн підручників за 5 років».
Прикрашання офісу. Актуально безпосередньо в день народження. Прикрасити можна не лише приміщення, а й співробітників, видавши їм однакові елементи одягу з фірмовою символікою.
Вручення похвальних грамот, дипломів і премій. Грамоти і дипломи можна підготувати не лише для співробітників, а й для особливо важливих партнерів (наприклад, «Кращий постачальник», «Надійний партнер»).
Застілля. Можливі і більш екстремальні варіанти — виїзд на пікнік, участь в екстрім-турах і т. д.

Пропонуємо Вам переглянути розділ День пам'яток історії та культури 2024, в якому знаходиться 6 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: korporativus





Цікаві статті

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт