Feedback

Верба як символ християнства

21.11.2016 2529

Зародилася традиція зустрічати благу звістку зеленими гілками збереглася у віках. Верба ж першою розпускає бруньки, зустрічаючи таким чином тепло. Ніжні пухнасті кульки з'являються навіть в мороз, і така стійкість не могла не заслужити повагу. Так верба спочатку стала заміною пальмових гілок, а потім і самостійним символом свята.
У деяких регіонах гілочки верби змінилися тоненькими прутиками зеленої верби, яка розпускається зазвичай трохи пізніше верби, але частіше ці дві рослини сусіди один з одним у святковій символіці.
Напередодні Вербної Неділі храм прикрашають гілками зеленої верби або верби, а парафіяни приходять на ранкову службу зі свічками і гілочками для їх освячення. Під час служби згадують і вихваляють Ісуса, добровільно прирікши себе на страждання і смерть заради спасіння грішного народу, тому свята надається велике виховне та моральне значення.
Вечірня служба присвячується нагадуванням про настання Страсного тижня, або Великої семидисятниці, під час якої Ісуса було зраджено, одним з учнів, після чого розпято на хресті.

Пропонуємо Вам переглянути розділ Вербна Неділя 2024, в якому знаходиться 260 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Цікаві статті

  • Вербна неділя: якого числа і все про свято

    Вербна неділя: якого числа і все про свято

    Вербна неділя 2017 випадає на 9 квітня. Це свято прийнято відзначати в останню неділю перед ... 1758

  • Не я б’ю – лоза б’є!

    Не я б’ю – лоза б’є!

    За християнським трактуванням вербна неділя пов’язана із біблійною історією в’їзду Господа в Єрусалим. Ісуса вітали пальмовими гілками і клали на дорогу, якою Він їхав. Саме тому неділю називають пальмовою. А позаяк пальми у нас ростуть лише у великих вазонах, то більш ... 1810

  • Верба як символ християнства

    Верба як символ християнства

    Зародилася традиція зустрічати благу звістку зеленими гілками збереглася у ... 2527

Всі статті

Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт