Feedback

Коли починається китайський новий рік 2017?

21.11.2016 746

Традиції східного світу кардинально відрізняються від звичних слов'янських. Навіть китайський новий рік 2017 починається пізніше поширеного святкування в інших країнах. Китайці впевнені, що для кожної події існує індивідуальний дух. Він може бути добрим і щедрим, а може бути злим і підступним. Залежно від намірів казкової істоти його прийнято обдаровувати і пригощати або проганяти геть.
За традицією молодші члени сім'ї збираються в будинку старших, а дорослі діти повертаються на час до батьківського вогнища. Ніякі відмовки не приймаються, оскільки в Китаї прийнято шанувати і поважати старих і сімейні звичаї. Дарувати подарунки одне одному на новий рік не прийнято, але китайці вірять у прикмети. І в перший день, коли починається відлік наступного року, батьки дарують дітям невелику грошову суму. Купюри обов'язково кладуться в конверт червоного кольору, як символ матеріального благополуччя і побажання фінансової стабільності.
Не знайти навіть у великих містах Китаю і вітальних листівок, оскільки ця популярна на інших континентах традиція також не прижилася на сході. Якщо в інших країнах у передноворічний період в очах рябить від зеленого, то на вулицях Китаю все алеет червоним. Він вважається основним кольором свята, оскільки здатний вигнати злих духів. Найбільше китайці бояться, що в момент, коли за календарем настане новий рік, в будинок проникне злісна істота і принесе з собою біди. Його виганяють феєрверками, веселощами, сміхом і світлом, тому замість листівок підносяться сувої з побажаннями і безліч ліхтарів яскраво-червоного кольору.
Перед святом китайці переодягаються в нові речі, проводять генеральне прибирання в будинку і готують смачні страви. Одяг має бути яскравих відтінків:
Зелена;
Рожева;
Золота;
Червона.
Чим яскравіше вбрання, тим більше шансів, що в будинок не проникне підступних і хитрий дух, здатний принести горе і втрати. Починається і закінчується китайське торжество з дотримання всіх старовинних звичаїв. У молоді не виникає жодного сумніву, що прикмети допоможуть зберегти мир в домі і принести удачу. Для цього необхідно вибудувати оберіг проти зла і розташувати до себе господаря нового року.
Разом з сміттям і мотлохом китайці викидають стару застояну енергію, поступаючись місцем новій і живий. Основною стравою на новорічному столі стають пельмені, які за формою схожі на золотий злиток. Жителі Піднебесної впевнені, що цей символ достатку і багатства принесе удачу з першими хвилинами нового року за китайським календарем 2017. На столі повинні бути присутніми такі ласощі, як риба і соєвий сир тофу. Цими стравами китайці дякують покровителя року, що минає, за вашу щедрість і поблажливість. Будинки прийнято прикрашати також стиглими соковитими мандаринами в кількості 8 штук, що означає нескінченність.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Найближчі свята

Всі свята в березні

Інформери на Ваш сайт