Feedback

Новий рік у Швеції

16.11.2016 605

Для шведів, як і для всієї Європи, більше значення має Різдво, вони наділяють його таємничим змістом. А тому підготовка до великого свята починається задовго до його настання, ще в кінці листопада, коли починається адвент - так зване сходження Христа.
24 грудня, напередодні святого свята, шведи готуються до святкової вечері, накривають на стіл, пакують подарунки.
Різдво - родинне свято, тому на вулицях в цей час народу практично немає, а всі магазини закриті. Різдвяний шведський стіл можна назвати досить скромними. Головне, щоб було багато ситної їжі. Це на Новий рік жителі Швеції балують себе кулінарними шедеврами.
Є у шведів і відповідальний за зимове свято - симпатичний гном Юльтомтен. Живе він недалеко від містечка Мура (Mora) у своїй резиденції Томтеланд. Місце, створене спеціально для туристів, рясніє розважальною програмою, і маленьким гостям тут обов'язково сподобається. За хорошу поведінку Юльтомтен приносить шведським дітям подарунки, залишаючи їх під ялиною.
Основні святкові гуляння проходять у Стокгольмі на головній площі міста - цієї традиції вже більше ста років.
Тут весь грудень працює святковий ярмарок, де можна придбати предмети рукоділля, всілякі солодощі, національні сувеніри і просто приємні дрібнички.
Всі новорічні канікули веселощі на площі не вщухає: тут можна відвідати майстер-класи, послухати скандинавські казки і подивитися театральні вистави, спробувати місцеву кухню. В місті проводяться святкові концерти, відкриті взимку і ковзанки в парку Кунгстрэдгорден (Kungstrdgrden) і в парку Васа (Vasaparken).
Якщо ви хочете побачити не тільки Стокгольм, вирушайте в невелике місто Сигтуна, який є одним з перших міст Швеції і зберіг свій первозданний середньовічний вигляд. Або в містечко Евле - саме там, на головній площі, в перший день після настання Різдва мешканці спалюють солом'яне козла зростанням 13 метрів у висоту. Традиції цієї вже близько 50 років.
Майже два місяці шведи святкують зимові свята, тому, якщо ви вирішили зустріти Новий рік у Швеції, приготуйтеся до гучним народних гулянь і яскравих вражень.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт