Feedback

Новий рік в ОАЕ

15.11.2016 535

В Об'єднаних Арабських Еміратах настання Нового Року відзначають за двома календарями: світським і мусульманського. Світський Новий рік святкують разом з усім іншим миром 1 січня, а ось мусульманський, Аль-Хиджара, згідно з літочисленням, заснованому на місячних циклах, «плаває» по всьому році.
«Хиджара» у перекладі з арабської — «переселення». У значенні цього слова криється головна подія, що поклала початок мусульманським літочисленням. Згідно з ісламським історичними джерелами, 16 липня 622 року за юліанським календарем мусульманська громада міста Мекки, рятуючись від противників віри, була змушена кинути все своє майно і переселитися в Ясріб, пізніше перейменоване на Медіну. Саме з цього місця іслам поширився по всьому світу. Символічне значення свята Аль-Хиджара полягає в добровільній відмові від матеріальних цінностей на користь служіння Аллаху. Буйно і бурхливо мусульманський Новий рік в Об'єднаних Арабських Еміратах не відзначають, перший день першого місяця року — Мухаррама — присвячують молитві, походу в мечеть, добрих справ і сімейних зустрічей. Останнім часом стало прийнято поздоровляти родичів і друзів, дарувати листівки та символічні подарунки. Перші десять днів Мухаррама, один із чотирьох священних місяців року — дуже важливий час, в яке прийнято укладати шлюби і починати нові важливі справи.
Новий Рік, що відзначається в ніч на 1 січня, в ОАЕ святкують основному на догоду численним туристам що проживають в країні. Одним з найпопулярніших пропозицій туристичної сфери, процвітаючої в країні, є новорічні тури. Готелі готують банкети з власними уявленнями і феєрверками, в магазинах починається період знижок, а якщо трохи затриматися, то можна відвідати торговий фестиваль.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт