Feedback

Традиційне новорічне оформлення будинків у різних країнах світу

15.11.2016 900

У Великобританії будинки прикрашають не тільки ошатною ялинкою, але і гілками остролистника і омели білої. Перший символізує достаток, друга - гостинність і родючість. Омела, під вінком якої, сьогодні, як відомо, прийнято цілуватися, здавна вважалася магічним рослиною. Традиційно, англійці розвішують над камінами фетрові шкарпетки і чобітки, де діти знаходять подарунки від Санти. У святковому оформленні переважає червоний, який перед Різдвом можуть пофарбуватися і диванні подушки, скатертини, фіранки.
Американці, такі ж прихильники зеленої хвойної красуні. Зупиняють вибір на високих деревах під стелю і розташовують їх на максимально відкритих просторах, щоб всі члени сім'ї могли безперешкодно милуватися головним символом свята. Ялинку прикрашають в основному однотонними кулями. Зате всюди в інтер'єрі та екстер'єрі - безліч гірлянд. Один з центральних новорічних символів - льодяник у формі тростини з червоно-білими смужками.
Австрійці є затятими шанувальниками дизайнерських листівок, часто зроблених своїми руками, і воліють не тільки дарувати їх до Різдва і Нового року, але і розвішувати їх під стелею, прикрашаючи оселю.
У Данії замість ялинки прийнято прикрашати модрину, а серед традиційних елементів декору: ялинові гілки, шишки, вінки і зірки з лози сухий. Всюди переважають натуральні матеріали і білий колір.
У Греції поряд з ялинкою наряджають гранатове дерево. А плодами граната та іншими фруктами і горіхами, прикрашають стіл.
Аналогом ялинки в Китаї служать Дерева Світла - дерева, обвішані ліхтарями, квітами і гірляндами. В будинку знаходять своє місце гілки сосни і кипариси, а біля входу обов'язкові гілки квітучої персика, який як вважається, відлякує злих духів. Над дверима китайці вішають п'ять паперових смужок, які символізують п'ять видів щастя: удачу, повагу, довголіття, багатство і радість. Головний колір китайського Нового року, червоний.
Практично в кожному японському домі перед зустріччю нового року з'являється центральне прикраса - кадомацу (сосна біля входу). Це символічне вітання божеству новорічного свята Тосигами. Споруджують кадомацу з соснових гілок бамбука, мотузки з рисової соломи, а оформляють гілками папороті й мандаринами. Весь будинок прикрашається сплетеними вербовими прутиками або бамбуковими гілками, на яких розвішують мотибана - фігурки квітів, риб і фруктів жовтого, зеленого або рожевого кольору. Обов'язковим вважається присутність в будинку пагонів бамбука (для того, щоб діти зростали також швидко), сливи (щоб у господарів були міцні помічники) та сосни (щоб усі члени сім'ї жили так само довго, як це дерево). Новий рік в Японії не обходиться без мандаринових дерев і мандаринів, символів щастя, здоров'я і довголіття.

Пропонуємо Вам переглянути розділ З Новим 2024 роком, в якому знаходиться 389 поздоровлень на всі випадки життя.

За матеріалами: novij-rik





Найближчі свята

Всі свята в квітні

Інформери на Ваш сайт