Що подарувати дитині на 3 роки?

​Святкування трирічної річниці вашої дитини значно відрізняється від святкування першого року, та й від наступних днів народжень. У трирічному віці дитина вже запам'ятовує все, що відбувається з ним, він чекає приходу певних людей, когось може не любити, а хтось, навпаки, може йому дуже подобатися.
Розмірковуючи над тим, що подарувати дитині на 3 роки, насамперед, врахуйте, що в цьому віці дитині дуже важливо, щоб ви приготували для нього святковий стіл. Дуже важливо створити для дитини святкову атмосферу, для цього приготуйте улюблені дитячі страви, і не забудьте про їх красивому оформленні, надійти кульки і приготуйте ошатні ковпаки для всіх друзів вашої дитини. Такий підхід до дня народження дитини необхідний для того, щоб дитина могла зрозуміти, що це саме його свято, що головна персона на святі - це він, і що всі діти, дядьки й тітки прийшли в гості до неї.
І так, з однією частиною подарунка, у вигляді оформлення дитячого свята, ми з вами розібралися. Тепер давайте поговоримо про безпосередній матеріальному подарунку. З одного боку може здатися, що вибрати подарунок трирічному малюкові дуже просто, а з іншою не дуже. Адже саме в цьому віці у дитини починає прокидатися інтерес до різних сюжетних ігор або іграшок. Якщо ваш малюк досить динамічно розвивається, то плюшеві зайчики і ведмедики можуть бути для нього вже не цікавими. Зате, такі речі, які імітують діяльність дорослих людей, наприклад, набір посуду або залізниця, можуть дуже навіть привернути його увагу.

У віці трьох років дитина вже може захоплено і довго грати без участі дорослих людей. При цьому в його іграх чітко проглядається логічна послідовність. У процесі гри, трирічна дитина розвиває свої навички у спілкуванні, починає розуміти почуття і стан інших людей, вчиться співчувати і співпереживати.

Враховуючи всі ці вікові особливості дітей, давайте виділимо основний ряд предметів, які можуть стати відмінним подарунком на день народження трирічної дитини, і вже точно не залишать його байдужим.

Але, як ми вже говорили вище, трьох річна дитина вже багато чого розуміє, в тому числі він знає хто він - дівчинка чи хлопчик, і залежно від цього, у нього виробляються певні пристрасті і потреби. Тому вибір дитини повинен враховувати його статеву приналежність.

Якщо вам потрібно вибрати подарунок хлопчикові, то відмінним варіантом буде електрична машинка. Для такого подарунка, вік у дитини вже цілком усвідомлений, тому, купивши дитині машинку на акумуляторі, ви зробите йому масу радості. До того ж такий подарунок не є одноденним. Він не набридне дитині протягом досить тривалого часу. А роз'їжджаючи на такий «крутий » машині по парку або по двору, дитина буде відчувати себе самим справжнім водієм - автомобілістом.

Одним з видів відмінних подарунків для малюків трирічного віку є м'яке крісло. Такий подарунок можна купувати як для дівчинки, так і для хлопчика, а різниця тут буде лише в кольорі подарунка, і, можливо, частково, в його формі. Відмінним рішенням стане подарунок м'якого крісла, яке має форму улюбленої тварини дитини або коханої казкового персонажа. У той час, коли дитина буде захоплений грою, крісло буде для нього героєм в грі, а коли дитина награється, крісло швидко перетворитися для нього на місце для відпочинку, в якому йому буде тепло і комфортно.

Відмінним подарунком на день народження трирічного подарунка може стати інтерактивна іграшка. Такі іграшки мають, нехай навіть самий малий, але все-таки інтелект. Ви можете купити дитині інтерактивного зайчика, дракончика, котика або будь-яку іншу постать - це не настільки важливо, тут важливо те, що подібні іграшки розвивають у дитини хороші манери і вчать його правильному поводженню з тваринами і людьми. І неспроста, адже ці іграшки вміють ображатися, ластитися, вимагати, щоб з ними пограли, і навіть просити поїсти.

Якщо при виборі подарунка, ви схиляєтеся до конструктора, то для трирічної дитини потрібно вибрати конструктор, що складається з великих деталей. Це буде хороший подарунок, тому що він здатний захопити навіть самого рухомого дитини. У цьому віці у дітей вже розвинена деяка ступінь посидючості, тому в той час, коли дитина буде захоплений грою з конструктором, його розвиток буде порушено відразу з декількох спектрів. Гра в конструктор посилює дитяче мислення, розвиває дрібну моторику рук і дає волю його фантазії.

Не зможе залишити дитину байдужим і подарунок у вигляді конячки -гойдалки. Ви можете вибрати дерев'яний варіант конячка, як це було в старі добрі часи, але можете купити і м'яку гойдалку. Тут головне, простежити за тим, щоб на рейках качалки стояли запобіжники, що обмежують ступінь її розгойдування. Такий іграшці зрадіє абсолютно будь малюк, причому не важливо, дівчинка це буде чи хлопчик. Просто конячка в подарунок дівчинці може мати рожевий колір, а хлопчику - синій.

Якщо говорити про подарунки конкретно для дівчинки, то перше, що спадає на думку - це лялька. Дійсно, не поганий подарунок, особливо, якщо лялька буде велика і «розумна». Ваша малятко годинами буде наряджати і розчісувати її. Вона буде грати в маму, буде укладати ляльку спати, годувати її, і навіть ставити в кут. До речі, так ви зможете з боку поспостерігати за собою, адже граючи з лялькою, дівчинка повторює в точності поведінку своєї мами. Але це ми трохи відволіклися. Давайте продовжимо про подарунки для дівчинки.

Можете купити в подарунок трирічній дівчинці набір кухонного посуду. Вона буде уявляти себе справжньою господинею, і буде вчитися допомагати мамі. Вона готуватиме для своїх ляльок біди та вечері, як це робите ви.

Хочеться ще відзначити, що кожна дівчинка уявляє себе маленькою принцесою, тому відмінним варіантом стане набір для принцес. У такі набори можуть входити найрізноманітніші предмети: корона, резиночки, чарівне люстерко.

Звичайно, вам як мамі видніше, що краще подарувати дитині, ви можете віддати перевагу більш практичною речі, наприклад, предмету одягу. Але при цьому вам необхідно врахувати, що подарунок повинен приносити дитині радість, ви ж і без свята купуєте дитині взуття та сукні. Тому, якщо ви все-таки вирішите купити йому, наприклад, куртку, не забудьте і про іграшку, без цього не як - дитина повинна відчувати свято.


© 2024 Привітання та тости на всі свята українською мовою
© 2024 www.v24.com.ua